Avsnitt 8, KEATHY ERICSSON JOURDAN

I dagens avsnitt av Sypodden träffar Lizette den åländska textilkonstrnären Keathy Ericsson Jourdan.

Keathy har verit verksam konstnär i över 40 år och nu under sommaren visade hon en färgsprakande utställning inspirerad av åländska folkdräkter på Ålands konstmuseum. Lizette och Keathy pratar om kärleken till textil och vävning, om kallet att bli konstnär och om Keathys många uppdrag och erfarenheter under sin karriär. Som det kan bli när två ålänningar möts så nämns en del personer och platser, jag kan bidra med förkunskapen att Jomala och Föglö är två av Ålands 16 kommuner. Nämns gör även Bo Högnäs, Guy Frisk och Johan Scott som också är konstnärer från Åland. Keathy har en speciell stavning på sitt namn – och vi ska genast förklara varför, häng med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *