OM OSS

Hej!

Vi som driver Sypodden heter Lizette S Karrento och Linnea Grunnesjö. Vi träffades i en sy-grupp på Facebook sommaren 2016 där Linnea frågade i ett inlägg om det fanns intresse för en podcast om sömnad. Lizette nappade och sedan dess har arbetet med Sypodden utvecklas.

Lizette kommer från Åland, Finland och har bott i Helsingfors de senaste fem åren. Hon har en bakgrund inom kostymavdelningar för film och tv, har drivit egna konstprojekt inom textil, är utbildad inredare och studerar just nu till modist vid Tillskärarakademin i Göteborg. Linnea kommer från Hudiksvall, Sverige och har arbetat med administration och utbildning, studerat mönsterkonstruktion och design och arbetar just nu som teknisk mönsterkonstruktör i Göteborg.

Tillsammans delar vi en stor kärlek för textil, design, sömnad och hantverk. Vi hade båda länge saknat ett forum där vi får diskutera, lära oss mer och bli inspirerade – därför startade vi Sypodden. Podcasten innehåller intervjuer och diskussioner med verksamma och experter inom olika områden som rör textil. Vi vill utbilda och inspirera inom olika hantverksmetoder, design, kreativt skapande och uppmuntra samt utbyta erfarenheter inom textilt företagande.

Podcasten verkar för att höja statusen på klassiskt kvinnodominerade hantverksyrken och bevarar samt återupplivar tekniker såväl som inspirerar till innovation inom textil. Hållbarhet och kvalitet inom textil produktion och konsumtion genomsyrar podcasten och vi vill öka medvetenheten för att göra socialt och miljömässigt hållbara val både som konsument och företagare.

Sypoddens avsnitt finns att lyssna på här via hemsidan sypodden.se och på iTunes via valfri podcast-app.

 

 

Till sist vill vi tacka de som hjälpt oss göra Sypodden till verklighet:

Johan Karrento – Klipp, ljud och foto

Filip Sjögren, Youth Recordings – Musik

Maria Kvickström – Logo iTunes

Sypodden produceras med bidrag från Nordisk Kulturfond, Lundgrens Stiftelse, Ålands Kulturdelegation och Iris Jonzén-Sandbloms och Greta Jonzéns Stiftelse.